Tudja-e, mi van a szájában?

TELJES KÖRŰ SZÁJDIAGNOSZTIKAI
CSOMAG 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Ismerje meg, milyen állapotban vannak fogai, bölcsességfogai, koronái vagy tömései! Tudja meg, van-e a szájüregében gyulladás, ciszta vagy kórokozók!

50%-OS KEDVEZMÉNY 

Panoráma röntgen és fizikális szájüregvizsgálat

Előzze meg a betegséget, és tudja meg időben, hogy van-e:

  • FOGSZUVASODÁSA
  • FOG- ÉS ÍNYGYULLADÁSA
  • ÉSZREVÉTLENÜL FEJLŐDŐ CISZTÁI, GRANULÓMÁI A SZÁJÜREGÉBEN

A legtöbb fogászati problémát orvosolni lehet – amennyiben időben felismerjük azokat. Jöjjön el fogászatunkra, és mi teljes körű vizsgálat keretében megnézzük, milyen állapotban van a szájürege. PANORÁMA RÖNTGEN-FELVÉTEL ÉS FIZIKÁLIS SZÁJDIAGNOSZTIKA segítségével feltárjuk nemcsak a látható, hanem a még lappangó betegségeket is.

 A TELJES KÖRŰ SZÁJDIAGNOSZTIKA CSOMAG
KEDVEZMÉNYES, 50%-OS ÁRA: 7.995 FT. 

Jelentkezés vizsgálatra

Tegyen fogai egészségéért,
jelentkezzen be hozzánk minél hamarabb!

Sokan sajnos csak akkor fordulnak fogorvoshoz, ha már nagy a baj. Ilyen esetekben gyakran elkerülhetetlen a komolyabb, kellemetlen fogorvosi beavatkozás, amely szinte mindenki rémálma. Járjon egy lépéssel a betegség előtt! Zárja ki a fenyegető kép gondolatát, és előzzön meg olyan későbbi problémákat, amelyek komoly következményekkel járhatnak!

A vizsgálattal számos elváltozás kimutatható, még olyanok is,
amelyeknek nincsenek érzékelhető tünetei.

Milyen fontos kérdésekre terjed ki a vizsgálat?

Megnézzük a már betömött fogakat is, hogy a tömés biztonságosan zárja-e a fogat, illetve hogy nem terjedt-e ki a szuvasodás a tömés alatt vagy a környékén. Ugyanezen okokból a koronák állapotát is felmérjük.

A bölcsességfog nem mindenkinél bújik elő, van, aki észre sem veszi, amikor előjön. Mások azonban nem ilyen szerencsések; sokaknál komoly fájdalommal jár az előtörése, ha nyomja a szomszédos fogat, vagy oldalirányban nő. Ilyenkor az esetek többségében el kell távolítani a bölcsességfogat.

Ha bizonyos időközönként fogfájást észlel, javasoljuk Önnek a fogászati szűrésünket! A fogak ugyanis sok egyéb szervünkkel szemben nem képesek az öngyógyításra. A tompa vagy nyilalló fájdalom, az érzékenység a hideg, illetve meleg ételekre, italokra, mind betegséget jeleznek, amit érdemes minél hamarabb feltárni és meggyógyítani. A későn észlelt probléma akár a fog meglazulásához és elvesztéséhez is vezethet!

A ciszta és egy folyadékkal megtelt, legtöbbször jóindulatú, zsákszerű tömlő, mely leggyakrabban az elhalt fog gyökércsúcsán alakul ki, ám az állcsontban is növekedhet. Sokáig panaszmentes, így akár évekig is fejlődhet észrevétlenül. Röntgenfelvételen azonban viszonylag korán kimutatható. A korai stádiumban felfedezett cisztát/granulómát egyszerű sebészi feltárással el lehet távolítani, ám a későn diagnosztizált ciszta eltávolítása a fog elvesztését is eredményezheti!

dr_sarosi_akos_profile_hun_2

dr. Sárosi Ákos fogszakorvos,
Dento-alveoláris sebész tanácsai

„Fogaink állapota, színe, formája, betegségre való hajlama nagyban függ a genetikai adottságainktól – mégis, mi magunk vagyunk felelősek értük. Nem lehet elég gyakran hangoztatni, hogy a megelőzés a legtöbb, amit fogaink épségéért tehetünk.

A páciensek jó része sajnos csak akkor fordul fogorvoshoz, ha már komoly fájdalmai vannak, azaz túl későn! Holott a betegségek java megelőzhető, ha időben felismerjük! Az évenkénti fogászati szűrővizsgálaton fény derülhet egy alakuló fogszuvasodásra, cisztára, gyulladásra, melyeket a kezdeti stádiumban könnyű gyógyítani. Ám például egy előrehaladott ínygyulladás vagy csontsorvadás a fogak meglazulásához vezethet, amely később jóval komolyabb beavatkozást igényel.

A fogápolás olyan, mint a gyereknevelés: a legtöbb, amit tehetünk, a folyamatos törődés és odafigyelés – egy egész életen át!”

TELJES KÖRŰ SZÁJDIAGNOSZTIKAI
CSOMAG 50% KEDVEZMÉNNYEL!