Személyes tapasztalatok és vélemények az implantálásról

Sajnos én örököltem a gyenge fogakat, már gyerekkoromban is gyakran kellett fogorvoshoz járnom, úgyhogy elég rossz emlékeim vannak… Kb. ötvenéves koromra már elég sok fogamat elveszítettem, felül és alul is. A legjobban az zavart, hogy bizonyos ételeket nem tudtam megrágni, úgyhogy több dologról is le kellett mondanom, amiket szerettem. Ilyen volt például a csülök pékné módra. Hát az nagyon hiányzott…

Be kell vallanom, hogy elég nehezen szántam magam rá az implantálásra, nagyon féltem. Egyrészt a fájdalomtól, meg attól, hogy mi lesz, ha valami balul sül el, mondjuk a szervezetem nem fogadja be ezt az idegen anyagot, vagy valami baj történik a műtét közben, ilyesmi. Így, utólag azt mondom, hogy fölöslegesen rettegtem, kár volt ilyen sokáig halogatni az implantálást.

Alulra négy, felülre pedig két implantátumot ültettek be. A műtét egyáltalán nem fájt, inkább azt mondanám, hogy voltak kellemetlen részek. A gyógyulási időszak, amikor ugye még nem volt korona meg híd az implantátumokon, nehezebb volt abból a szempontból, hogy nagyon kellett vigyázni, hogy mit eszek, hogy rágok, hogyan tisztítom az implantátumokat. Aztán pár hónap múlva, amikor megkaptam a koronákat és a hidakat, hát az óriási érzés volt. Főleg az, hogy végre azt ehettem, amit csak megkívántam. A feleségemmel úgy ünnepeltük meg, hogy elmentünk egy jó étterembe, és végre csülköt rendeltem pékné módra!

– László, nyugdíjas

Tavaly volt egy balesetem, és az egyéb sérüléseimen kívül elveszítettem két fogamat az alsó állkapocsban, a jobb oldalon. Ha lassan is, de szerencsére felépültem, viszont borzasztóan zavart, hogy beszéd közben látszott a foghiányom, nevetés közben pedig még inkább. A munkám során elég sok emberrel találkozom, tárgyalásokon veszek részt, szóval az ápolt megjelenés nálam nemcsak belső igény, hanem hozzátartozik a szakmához is.

Kialakult bennem egy gátlás, mert folyamatosan azt gondoltam, hogy akivel beszélek, az a számat, illetve a foghiányomat nézi. Iszonyúan frusztrált az egész, így nálam nem is volt kérdés, hogy belevágjak-e az implantálásba, nagyon akartam az egészet.

A műtét után, amikor már feltették a koronákat is, emlékszem, annyira csodálatos volt, hogy éreztem a nyelvemmel, hogy teljes a fogsorom. Sok időbe telt, amíg minden szempontból helyrejöttem a baleset után, és most, hogy már a fogaim is rendben vannak, azt érzem, hogy tényleg visszakaptam az életemet.

– Krisztina, kampánymenedzser

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem olvasható? Módosítás. captcha txt
implantációs, implantálás, implantátum, fogorvos mosonmagyaróvár, fogászat Mosonmagyaróvár, implantológia Mosonmagyaróvár, Implantológus, biocare, nobel