Miért javasoljuk az implantálást?

A foghiány a zavaró esztétikai látványon kívül számos egyéb problémát is okoz, melyek rövid és hosszú távon egyaránt jelentkeznek.

A fogatlan területnél az évek múlásával elkezd sorvadni az állcsont. A szervezet itt inaktív, azaz a rágás nem fejt ki nyomást az állcsontra, ami ennek következtében elkezd visszahúzódni. Idővel a foghiány melletti fogakhoz is átterjed a csontállomány sorvadása, így az egészséges fogak meglazulnak, hiszen egyre kevésbé stabilan tartja őket az állcsont. Ennek következtében nehezebb lesz a rágás. Végső esetben a fogak ki is hullhatnak, vagy a fogorvos kénytelen eltávolítani őket, amikor már nem lehet megmenteni a fogat.

A foghiány melletti szomszédos, ép fogak egy idő után elkezdenek bedőlni az üres rész irányába. Néhány évvel később, amikor már torzult a fogak állása, a rágás is egyre nehezebb lesz, hiszen nem a fogak rágófelületére terhelődik a nyomás. Ezek a fogak, részben a mellettük lévő „tartópillér” hiányának, részben pedig a rágás miatti folyamatos terhelésnek köszönhetően olyan mértékben elmozdulnak a helyükről, hogy instabillá válnak.

A foghiány okozhat komoly pszichés problémákat is, amennyiben feltűnő helyre esik. Számos páciens panaszkodik arról, hogy a jól látható fogak közti rés miatt kényelmetlenül érzi magát társaságban, nem mer mosolyogni, nevetni, a kezével egy idő után már önkéntelenül is a száját takargatja, ha beszél valakivel. Az így kialakult gátlás sajnos az élet egyéb területeire is kihat, a páciens eleshet így akár egy állástól is, vagy beszűkül az élettere, mivel egyre kevésbé szívesen mozdul ki otthonról. Mindezek az életminőség általános romlását eredményezik.

Fogaink épségének helyreállítása a fent leírtak miatt elengedhetetlen. Ahogyan természetes, hogy adunk az ápolt megjelenésre, hogy tiszta ruhában lépünk ki az utcára, annak is ugyanilyen fontos belső igénynek kell lennie, hogy ügyeljünk fogaink épségére.

Az implantálás a foghiány megszüntetésének legújabb, legmodernebb módja.
Az eljárásáról bővebben itt olvashat.

Videóink segítségével mindent megtudhat az implantálásról.