Mi az implantálás, és hogyan zajlik?

Az implantációs fogpótlás a foghiányok megszüntetésének legújabb, legmodernebb módja. Az implantátum egy, az állcsontba ültetett mesterséges foggyökér. Az implantátumon rögzített koronák és hidak teljes mértékben pótolják az eredeti fogak funkcióit, megjelenésükben az eredeti fogakra hasonlítanak, így nem észrevehetőek.

Implantációs fogpótlás készítése esetén nem kell a szomszédos ép fogakat preparálni. Az implantátumok (műgyökerek) az elvesztett fogak helyére az állcsontba kerülnek beültetésre. A műtétek 98%-ban sikeresek. Az implantátumokat titánból állítják elő, úgy, hogy méretükben és formájukban az elvesztett foggyökerekre hasonlítanak. Beültetés után az implantátumok három hónap alatt csontosodnak össze az állcsonttal, így ezután válnak terhelhetővé. Bizonyos feltételek teljesülése esetén az implantátumok azonnal terhelhetőek.

Az implantációs műtéti technikák jelentős fejlődése lehetővé teszi, hogy az implantátumokat a fogeltávolítás után azonnal az állcsontba helyezzük. Az implantátumok élettartalma nagyon hosszú, megfelelő szájhigiénia és fogorvosi kontrol esetén élethosszig tarthat. Az implantációs műtét feltétele, hogy megfelelő mennyiségű egészséges csont legyen a tervezett műtéti területen. A beavatkozások előtt maradó fogazatot szanálni kell.

Bizonyos esetekben az implantáció nem ajánlott: erős dohányzás, nem kezelt cukorbetegség, csontritkulás gyógyszeres kezeléssel, nem megfelelő szájhigiénia.

Fogászatunkon a nemzetközi piac legmodernebb implantátumgyártó cégeivel áll kapcsolatban, név szerint az alábbiakkal:

Nobel BioCare

SIC

ICX Templant

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szombaton is nyitva vagyunk.
+36 20 390 8678

Mikor kell kihúzni a bölcsességfogat, bölcsességfog, fog, eltávolítás, kihúzása, foghúzás, fáj a fogam, fogorvos, fogászatarcüregzárás, fogászat, fogorvos, fogászat Mosonmagyaróvár, fogorvos Mosonmagyaróvár, arcüreg, arcüreg megnyílás