Mi az arcüreg feltöltés (sinus lift)?

Mi az arcüreg feltöltés?

Az arcüreg a felső állcsontban, a kis- és nagyőrlő fogak feletti területen helyezkedik el. Az őrlőfogak elvesztését követően a csont sorvad, és minél több idő telik el a foghúzás után, annál vékonyabb marad a csontállomány az arcüreg alapja alatt. A sinus lift módszerét ennek a csontlemeznek a vastagítása céljából fejlesztették ki, mely ma már rutinszerűen alkalmazható.

A beavatkozás legtöbbször a műgyökerek /implantátum/ beültetése előtt történik, akkor, amikor nincs elegendő csontállomány.

A műtét menete:

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik. Az arccsont külső falán egy csontablakot készítünk, és azt befelé, az arcüreg felé beemeljük. A csontablak maga előtt tolja az arcüreg nyálkahártyáját. A nyálkahártya, és az arcüreg alapja közé kell a csontpótló anyagot behelyezni, ezáltal az arcüreg felé fogja megnövelni a csont magasságát. A csontregeneráció 6-8 hónapot vesz igénybe.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szombaton is nyitva vagyunk.
+36 20 390 8678

csontpótlás, sinus lift, arcüreg feltöltés, arcüreg, zárás, fogászat, fogorvoshogyan lehet kiszűrni a daganatokat, fogászat mosonmagyaróvár, Fogorvos, fogászat, rogorvosi rendelő, szájüreg, daganat, elváltozás, elváltozások