Mi az arcüreg feltöltés (sinus lift)?

Mi az arcüreg feltöltés?

Az arcüreg a felső állcsontban, a kis- és nagyőrlő fogak feletti területen helyezkedik el. Az őrlőfogak elvesztését követően a csont sorvad, és minél több idő telik el a foghúzás után, annál vékonyabb marad a csontállomány az arcüreg alapja alatt. A sinus lift módszerét ennek a csontlemeznek a vastagítása céljából fejlesztették ki, mely ma már rutinszerűen alkalmazható.

A beavatkozás legtöbbször a műgyökerek /implantátum/ beültetése előtt történik, akkor, amikor nincs elegendő csontállomány.

A műtét menete:

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik. Az arccsont külső falán egy csontablakot készítünk, és azt befelé, az arcüreg felé beemeljük. A csontablak maga előtt tolja az arcüreg nyálkahártyáját. A nyálkahártya, és az arcüreg alapja közé kell a csontpótló anyagot behelyezni, ezáltal az arcüreg felé fogja megnövelni a csont magasságát. A csontregeneráció 6-8 hónapot vesz igénybe.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szombaton is nyitva vagyunk.
+36 20 390 8678

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem olvasható? Módosítás. captcha txt
csontpótlás, sinus lift, arcüreg feltöltés, arcüreg, zárás, fogászat, fogorvoshogyan lehet kiszűrni a daganatokat, fogászat mosonmagyaróvár, Fogorvos, fogászat, rogorvosi rendelő, szájüreg, daganat, elváltozás, elváltozások