Mi a csontpótlás?

A csontpótlás -ról:

A csontpótlás az utóbbi évek újdonsága, megoldása különböző csonthiányok kezelésére.

Ilyen defektusok keletkezhetnek traumák, ciszták, daganatok, csontbetegségek valamint foghiány következtében. A csontmennyiség csökkenésének leggyakoribb oka a fog elvesztése, melynek következtében megszűnik a csontra ható mechanikai inger, és a csontszövet sorvadásnak indul.

A csont pótlására használhatunk

  • saját csontot (autogén) – kiválóan serkenti az elvékonyodott csont regenerációját, azonban a saját csont nyeréséhez újabb műtét szükséges. Saját csont leggyakrabban csípőcsontból, sípcsontból, az állkapocs elülső részéből vagy a koponyatetőből származhat.
  • szintetikusan előállított (alloplasztikus) anyagok, ezek trikalcium-foszfátok, hidroxiapatitok, stb., melyek kisebb mennyiségű csont pótlására kiválóan alkalmasak.
  • állati eredetű (xenogén) anyagok, melyek többfázisú sterilizálási folyamaton átesett sertéscsontból készülnek, szigorúan ellenőrzött körülmények között, pl.: Bio-Oss.
  • más emberből származó csontot (allogén)- hazánkban még most kezd elterjedni az alkalmazása, s ezt a technológiát a Europe Dental Magyarországon az első között kezdte alkalmazni. Az eljárásról bővebben itt olvashat.

 

A csontpótlás menete:

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben (saját csont nyerése altatásban) történik. A röntgen segítségével meghatározott helyen metszéseket ejtünk az ínyben, majd az ínyt lehajtjuk a csontról, lebenyt képezünk. A csontpótló anyagot a műtéti területre juttatjuk, amit különböző felszívódó, illetve nem felszívódó membránokkal fedünk. A membránok védik a csontosodást, és felületük mentén elősegítik azt. Az ínyszéleket varratokkal egyesítjük, melyek eltávolítására hét nap eltelte után kerül sor. Műtétet követően kb. három hónap gyógyulási idő szükséges, amíg a beültetett csontpótló anyag összecsontosodik a környezetével, a szervezet részévé válik.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szombaton is nyitva vagyunk.
+36 20 390 8678

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Nem olvasható? Módosítás. captcha txt
beavatkozás után, szájsebészet, foghúzás, kezelés, fogfájásarcüreg feltöltés, sinus lift, fogorvos, fogászat, mosonmagyaróvár