Szájsebészet

szájsebészet, szájsebészeti beavatkozások, foghúzás, bölcsességfog, eltávolítás, fogászati műtétek, beavatkozások, kezelések

A fogászati ellátás gyors fejlődése ellenére vannak olyan elváltozások, amelyeket a leggondosabb fogmegtartó kezeléssel sem lehet meggyógyítani. Ilyenkor van szükség szájsebészeti beavatkozásra.

Fogeltávolítás

A beavatkozást minden esetben alapos fogorvosi vizsgálat és röntgenfelvétel előzi meg. Az orvos a röntgenfelvétel alapján dönti el, hogy egyszerű foghúzásra, vagy műtéti úton történő fogeltávolításra van szükség. A beavatkozás mindkét esetben azonnal elvégezhető. Fontos, hogy a beteg étkezzen a fogászati kezelés előtt, mivel az érzéstelenítő injekció beadása után nem ehet, amíg a zsibbadás tart (kb. 3-4 óra).

A bölcsességfog eltávolításáról itt olvashat részletesebben.

Csontpótlás

A csontpótlás az utóbbi évek újdonsága, mely megoldást jelent különböző csonthiányok kezelésére. Csonthiány keletkezhet traumák, ciszták, daganatok, csontbetegségek, valamint foghiány következtében. A csontmennyiség csökkenésének leggyakoribb oka a fog elvesztése, melynek következtében megszűnik a csontra ható mechanikai inger, és a csontszövet sorvadásnak indul.

A csontpótlásról itt olvashat részletesebben.

Létezik egy olyan, világújdonságnak számító, humán csontpótló anyagot előállító technológia, mellyel Magyarország még most ismerkedik. A Europe Dental Magyarországon az elsők között csatlakozott e nagyszerű innováció alkalmazóihoz. Bővebben itt olvashat az innovációról.

Gyökércsúcs-eltávolítás

A gyökércsúcs-eltávolítás a fogak gyökércsúcsi részének – a fog megtartása mellett – csontból való eltávolítását jelenti. A beavatkozást gyökértömött fogakon végezzük. A gyökéramputációs műtét egy utolsó lehetőség a fog eltávolítása előtt, sikeressége kb. 60%.

A beavatkozásról itt olvashat részletesebben.

Arcüreg feltöltés (sinus lift)

Az arcüreg a felső állcsontban, a kis- és nagyőrlő fogak feletti területen helyezkedik el. Az őrlőfogak elvesztését követően a csont sorvad, és minél több idő telik el a foghúzás után, annál vékonyabb marad a csontállomány az arcüreg alapja alatt. A sinus lift módszerét ennek a csontlemeznek a vastagítása céljából fejlesztették ki, mely ma már rutinszerűen alkalmazható. A beavatkozás legtöbbször a műgyökerek /implantátum/ beültetése előtt történik.

Piezo sebészet

Csontsebészeti beavatkozáskor a csont vágása során előfordulhat a csont körüli lágyszövetek sérülése, melynek gyógyulása fájdalmakkal jár. Ezek a veszélyek a Piezo sebészeti technológiával teljesen kiküszöbölhetők. A PIEZOSURGERY® touch készülék a fogászatban, szájsebészetben az állcsontok vágására, simítására, valamint a fogak felületének megmunkálására szolgál. A csúcstechnológiás készülék a csontot kíméletesebben munkálja meg, s ez a beteg számára érezhetően kisebb kellemetlenéggel jár. A beavatkozás után jóval kisebb a műtét utáni duzzanat; gyorsabb és kevésbé fájdalmas a gyógyulás folyamata; a lágyszövet nem sérül az arcüreg emelés-műtét során; valamint gyorsabban és hatékonyabban zajlik az összecsontosodási folyamat az implantátummal.
Bővebb információ a gyártóról itt: http://dental.mectron.com/

Megközelíthetőség

Könnyedén eljuthat hozzánk!

Megközelíthetőség:
9200 Mosonmagyaróvár, Malomszer utca 10.

Postacím: 9200 Mosonmagyaróvár, Fecske utca 12.

Email:
office@europe-dental.eu

Mobil: +36 30 98 38 454
Tel: +36 96 203 241

Fogászati kérdése van?

Árajánlat kéréssel, vagy bármely fogászati kérdésben
keresse bizalommal munkatársunkat!