PIEZOSURGERY® touch

Piezzo sebészet – a csontsebészet jövője

APiezzo sebészetben kifejlesztett PIEZOSURGERY® touch készülék a fogászatban, szájsebészetben az állcsontok vágására, simítására, valamint a fogak felületének megmunkálására szolgál. A készülék a működési elvéből fakadóan a csontot kíméletesebben munkálja meg, s ez a beteg számára érezhetően kisebb kellemetlenéggel jár.

 

Bővebb információ:

http://dental.mectron.com/

http://dental.mectron.com/products/piezosurgery/units/piezosurgeryr-touch/

A csúcstechnológiás készülék az elektrostrikció elvén alapul. A jelenség lényege, hogy bizonyos kristályok, például a kvarc, elektromos áram hatására alakváltozással reagálnak. Ez az alakváltozás egy finom, kis kiterjedésű, mikrométeres pontossággal irányítható mozgást hoz létre, melyet a csontok vágására használnak.

Csontsebészeti beavatkozáskor a csont vágása során előfordulhatott a csont körüli lágyszövetek sérülése, melynek gyógyulása fájdalmakkal járt. Ezek a veszélyek a Piezzo sebészeti technológiával teljesen kiküszöbölhetők. A csúcstechnológiás készülékkel jóval kisebb a műtét utáni duzzanat; gyorsabb és kevésbé fájdalmas a gyógyulás folyamata; a lágyszövet nem sérül az arcüreg emelés-műtét során; valamint gyorsabban és hatékonyabban zajlik az összecsontosodási folyamat az implantátummal.

Bővebb információ a gyártóról:

http://dental.mectron.com/